Göz Muayenesi
Etrafınızı sorun yaşamadan görebiliyor olmanız gözlerinizin sağlıklı olduğu anlamına gelmez. Bazı göz sorunları gizlice ilerleyebilmekte ve bazı araştırmalarla ortaya çıkmaktadır. Göz muayenesi sayesinde oluşabilecek rahatsızlıklar erken tespit edilebilir ve önüne geçilebilir. Ayrıca başka önemli hastalıkların belirtilerini de göz muayenesi sayesinde açığa çıkarabilirsiniz. Her insanın yılda 1 kez doktora giderek göz muayenesi yaptırması önemlidir.
Belirtilere Sessiz Kalmamak
Gözünüzdeki küçük kaşıntılar ve kızarıklıklar bile gözünüze büyük hasarlar verebilir. Böyle durumlarda öncelikle evde gerekli pansumanları uygulamalısınız. Buna rağmen bir sonuç alamıyorsanız bu durumda bir doktora gitmeyi ihmal etmemelisiniz.
Sağlıklı Beslenmek
Göz sağlığını korumanın bir diğer yolu ise sağlıklı beslenmektir. Bunun için özellikle tüketebileceğiniz besinler de bulunuyor. Havuç, lahana, ıspanak bu besinlerin başında geliyor. Sağlıklı beslenmenin göz sağlığını korumadaki bir diğer önemi ise ideal bir kiloda olmak. Çünkü aşırı kiloda olmak göz sağlığını olumsuz etkileyerek göz sorunlarına yol açıyor.
Güneş Gözlüğü Kullanmak
Güneş gözlüğü gözlerimizi koruyan bir kalkan gibidir. Sizi ultraviyole ışınlarından korur. Ayrıca güneş gözlüğü seçerken belirli standartlara uymasına önem göstermelisiniz.
Bilgisayar Kullanımı
Günlük hayatınızda bilgisayarda geçirdiğiniz süreye dikkat etmelisiniz. Bilgisayar başında geçirdiğiniz vakti olabildiğince aza indirmelisiniz. Bu gözünüzün bozulmasına sebep olmasa da kızarıklık, yorgunluk, bulanık görme gibi hasarlara sebebiyet verir.
Genetik Etkenler
Ailenizdeki bireylerin göz hastalığı olup olmadığını gözden geçirmelisiniz. Böylece göz hastalığı konusunda risk taşıyıp taşımadığınızı öğrenebilir ve tedbir alabilirsiniz.
Sigara Kullanmak
Sigara kullanıyorsanız ve göz sağlığınızı ciddiye alıyorsanız en kısa sürede sigarayı bırakmalısınız. Bildiğimiz üzere sigaranın sağlığa zararları oldukça fazla. Ayrıca sigara kullanmak katarakt oluşmasını hızlandırıyor ve göz damarlarında tıkanıklığa sebep oluyor. Kalıcı görme kayıpları yaşanmasına da sebep oluyor.